Meteen naar de content

Is schilderen op nummer voor kinderen of volwassenen?

Veel mensen denken dat schilderen op nummer iets is wat alleen kinderen doen. Maar niets is minder waar, schilderen op nummer is ook een hele ontspannende hobby voor volwassenen. Er zijn dan ook schilderen op nummer pakketten speciaal voor kinderen én voor volwassenen. Er zijn drie aspecten die van belang zijn bij de distinctie tussen kinderen en volwassenen: 1. Het aantal kleuren, 2. De grootte van de vakjes, en 3. Het onderwerp van het schilderij. 

Laten we beginnen bij het aantal kleuren. Hoe meer kleuren een schilderij heeft, hoe complexer het schilderij over het algemeen is en hoe meer werk het vraagt. Schilderen op nummer voor kinderen heeft over het algemeen minder kleuren, zodat ze sneller afgemaakt kunnen worden. 

Hiernaast is ook de grootte van de vakjes van belang. Kinderen hebben namelijk vaak meer moeite met preciezer werken dan volwassenen. Daarom hebben de schilderijen voor kinderen vaak grotere vlakken. De schilderijen voor volwassenen kunnen daarentegen juist heel wat nauwkeurigheid en precisie vragen. 

Naast deze twee verschillen is het onderwerp voor kinderen en volwassenen vaak verschillend. De schilderijen voor kinderen hebben vaak meer simpele ontwerpen zoals bijvoorbeeld dino's of lieve diertjes zoals bijvoorbeeld een hond. Schilderen op nummer voor volwassenen kan van alles zijn: landschappen, religie gerelateerde schilderijen of soms zelfs namaak schilderijen van beroemde kunstenaars zoals bijvoorbeeld van Gogh. 

Natuurlijk hoef je je niet aan deze scheiding te houden. Ben je al volwassen en wil je graag dat schilderij met dinosaurussen maken? Ga ervoor! De schilderijen voor kinderen zijn vaak eenvoudiger. Dus als je een beginner bent kan dat ook als volwassene een goed beginpunt zijn. En als je een kind hebt met een goede motoriek kan hij of zij misschien wel een volwassenen schilderij aan. Schilderen op nummer gaat om ontspanning. Doe dus waar jij je goed bij voelt! 

 Schilderen op nummer voor kinderen of volwassenen?

Meer YPW Blogs!

Hoe laat ik mijn schilderij er uit zien als een echt kunstwerk?
Hoe laat ik mijn schilderij er uit zien als een echt kunstwerk?
Een vraag die we vaak krijgen is "Hoe kan ik mijn schilderij er nog professioneler en verfijnder uit laten zien?" of ...
Meer lezen
Hoe voorkom je vermoeide handen/polsen tijdens het schilderen?
Hoe voorkom je vermoeide handen/polsen tijdens het schilderen?
Tijdens het beoefenen van een leuke hobby zoals schilderen op nummer kunnen uren aanvoelen als minuten. Het is makkel...
Meer lezen
Kan ik een foto omzetten in een schilderij op nummer?
Kan ik een foto omzetten in een schilderij op nummer?
Voor veel mensen is schilderen op nummer een introductie in de artistieke wereld. Het idee om een groot schilderij op...
Meer lezen

Laat een reactie achter

Gratis verzending

Officiële shop

Levenslange garantie